Friday, 2 November 2012

Lelaki dan posture

Assalamualaikum.

ehem ehem, cakap pasal fizikal luaran. BAGI AKU lelaki yg hensem atau lebih kepada ayat tidak untuk meriakkan lelaki yg sedap mata AKU untuk memandang  ialah lelaki yg mempunyai posture badan yg cantik.  tk semestinya badan yg tough tu hensem. tak semestinya badan yg kurus sgt tk hensem. point yg aku cuba ckp ni lebih kepada seseorang lelaki tu tk membongkok, tidak menyondong. menyondong? -,-' mahupun tidak terlalu mendada. bg aku lelaki yg mempunyai straight posture itu hensem, kacak, lg tampan. bahahaha

eemmm, nak contoh?

dari sudut tepi
*gmbar dr pakcik google

sudut depan
*gmbar dr pakcik google

sudut tepi. okayy ini hot! auumm auumm. HAHA
*gmbar dr pkcik google





yg ini pulak posture badan yg mungkin akan mengangu mata aku.

*gambar dr pakcik google

*gambar dr pakcik google


kalau posture badan yg mcm ni aku rasa mcm nk pegi betulkan jeh kasi lurus. hmm. mungkinkah terjadi posture badan mcm ni sbb sememangnya dh terbentuk mcm tu dr kecik. sbb tk dilatih utk tegakkan badan dr kecil. atau rasa malas untuk menampung bahu yg berat kejahatan/kebaikan. HAHA atau malas utk show off dada yg bidang -,-' (okay, korang laki bkn pompuan) atau korang kurang keyakinan diri. emm, maybe masing2 ada kelebihan masing2 mana nk tau org yg bongkok tiga pun bg korang still hensem lg kan? EH! ngeh ngeh ngeh. itu kategori membongkok jgk ke? hahaha 

sbnanya kalau perempuan yg mempunyai posture badan mcm ni pun mengangu aku. tp aku rasa perempuan ada reason dy tersendiri kenapa. kalau disenaraikan mungkin ada banyak kemungkinan. HAHA sbb tu aku mls nk ckp psl perempuan. mereka lebih mengenali diri mereka. kahkah 

*so kepada lelaki diluar sana. sbnarnya tak kira mcm mana rupa korang punnnn. haha kalau dh hensem tu hensem la. kalau kurang hensem (pndangan diri sendiri) tu jgn kecik hati, sbnarnya ada dari sudut2 yg korang sendiri tk nmpak org lain nmpak hensem. wife korang tau. so, yg dh kawen pegi tnya wife korang. yg belum pegi kawen cpt. HAHA

Thankyou.

Withlove,
MunirahOthman.


Wednesday, 24 October 2012

Singkat dan gedik

Assalamualaikum,

I LOVEEEEEEEE this dress :) gahahaha
Madam besar :)

kbye!

WithLove,
MunirahOthman


Sunday, 21 October 2012

Cita-cita

Assalamualaikum.

teringat masa kecik2 dulu. bila cikgu tanya nak jd apa. Semua org nak jd cikgu, polis, bomba, doktor. haha Dulu time aku kecik. sampai darjah 6 cita2 aku tetap sama. nak jd polis. bahahaa tu pun disebabkan dorongan rakan sebaya yg yakin bahawa aku ni ganas dan sesuai sgt jd polis. kahkah Naik sekolah menengah aku dh berjinak2 kearah keremajaan. ecewahh. HAHA fikiran dh mula waras. and cita2 bertukar. Aku mmg nak jd seorang arkitek. Ntah. bg aku arkitek ni macam styleee jeh. hehe aku rasa arkitek ni style sbb boleh dpt projek besar2. lukis plan besar. gaji besar. auum auummm. hehe so, aku mula berangan in the future aku akan beli kereta besar. and i can buy my dream car.
                                   
walawehhhh. feveret!! :)

Tapi disebabkan aku malas sgt belajar. hehe aku tak dpt capai ape yg aku nakkan and and tersalah percaturan. hewhew.. but i still on the same platform. i guess. HAHA and now, aku dalam jurusan graphic. Mula2 dlu aku asek tertanya2. Ape aku dh buat dgn diri aku. ape yg dh jd dgn diri aku? Keputusan ape yg aku dh buat? Aku keliru. Keliru dgn pilihan sendiri. Aku sekolah ambil jurusan civil engineering. Tapi ape pulak kena mengena dgn graphic? err. 

Since aku kecil lg aku dh pun di kembangkan dgn ilmu kesenia. Ni semua sbb mak aku keje dkt balai seni lukis negara. Oleh itu, ecewahhh. mak aku angkut kesemua anaknya kebidang seni. Tapi malangnya aku sorang je anak mama yg tersangkut dlm  bidang seni. ngehngeh. badi ape dh melekat. Bila difikirkan, aku mula rasa dlm adik beradik aku, aku yg paling pelik dan ganjil. heh! Semua adik beradik aku dlm bidang sains. aku sorang terpesong. Dan semua tu buatkan aku rasa paling LOOSER :( 

lama kelamaan aku mula sebati dgn keputusan yg aku ambil. aku mula seronok dgn ape yg aku telah buat selama 4 sem. yessss! Selepas 4 sem aku belajar baru aku rasa ada jiwa, ada nafsu dgn apa yg aku buat. Selama ni ape aku buat? haa, aku buat bkn dgn jiwa aku., Aku buat sbb aku kena buat. HOHO andddd now, aku dapat rasa kan kalau aku usaha lebih, aku akan berjaya dalam bidang yg aku ambil. tapi sekarang aku tgah bercakap psl cita2. HAHA Cita2 aku nak jd business woman yg berjaya in my own wayy la kan :) Yes, ape yg aku buat sekarang akan aku teruskan. Aku nak habiskan ape yg aku ambil sekarang ni sampai master. dalam masa yg sama aku nk bukak business sendiri. yer, itu angan2 aku. tapi i have to make sure itu semua bukan sekadar angan2. Insya'allah dgn izin ALLAH itu semua akan jd kenyataan :) aminnn i have to work hard and harder to make sure my dreams come true *winkwink pray for me.

WithLove,
MunirahOthman

Tuesday, 18 September 2012

Note for you #1

Assalamualaikum,

Ehem ehem, awakkkkk imissyou :( sorry for a few days dh tak contact awak. Kite takde kredit and takde masa :( Kite dkt sini bkn pegi menggatal. Kite belajar. Siap kan keje. Lagi 2 minggu je. Lepas ni habis semua ni. And insya'allah kite masuk alam pekerjaan pulak. Okay itu sbenanya nmpak macam interesting. Tapi kite takut kalau lpas keje nnt kite lg busy. hmm :( im so sorryyyyyyy. I know u always be so understanding sayang. Kite hargai sgt. Kite sayang awak. And i know awak jugak. hihi THANKSSSSS demuk!

WithLove,
MunirahOthman.

Friday, 14 September 2012

Kembali bernafas

Assalamualaikum.

Ehem ehem. After beberapa dekad blog aku bersawang and bertahi cicak bagai. Finally jari2 runcing aku pun mula nk bergerak pantas kembali. hee Okay, bosan? sila jangan follow dh. Aku act dh lama tak post pape sbb aku lupa pass blog aku. haha aku mmg bab2 mengingat ni loser gilaaa -,-' And and now, IM BACK uolllssssss :) sesapa yg follow blog aku sila lah kembali active baca blog aku ni ek ek ek? haha aku ada banyaakkkkkkkkkkkk cerita nak story. tp aku tgah final sem skrang so kinda busy right now. so, aku start nk celoteh kat sini dlm bulan 10 nnt. HAHA time tu aku MERDEKKKKKKKKKKKKKKKKKKAAAAAAAAAAAAAA! time tu aku blh buat ape yg aku suka. hehehe and aku sangat lah tak sabar nk habis. Sbb semua keje aku skrang hampir buat aku gila -,-' PRAY FOR ME. and i will do my best. gambate for me :)

WithLove,
MunirahOthman

Monday, 16 January 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum.

Ehem ehem, akhirnya lembut juga hatinya. alhamdulillah. Dengan berkat doa, usaha dan kesabaran ini hasilnya. bersyukur sgt2 :) Terima Kasih ya ALLAH.

Wthlove,
MunirahOthman

Thursday, 12 January 2012

Tiada tajuk #2

Sedih. Tapi kenapa? Sedih dgn pemergian kau. Kau bukan sekadar hilang didepan mataku. Tapi dimata keluarga kau. Pernah tak kau sedar ramai orang sayang kan kau? Terutama keluarga kau sendiri. Sebab tu mereka risau. Dan tidak langsung jugak aku pun terkena tempias risau. Kerana berduyun msg masuk phone aku menanyakan kau dimana. Tolong lah fikir sikit. Kau tanak bg tau lokasi kau mana takpa. sekurangnya bg la tau apa2 yang menunjukkan kau tu selamat.Susah untuk aku menggambarkan rasa isi hati aku ini. Bercampur baur. Aku sedih. sedih. sedih. sedih memikirkan kau. Tak cukup lg ke air mata ni habis kerana kau? Aku manusia dan seorang perempuan. Aku tidak mampu untuk sorokkan isi hati aku. Aku tidak mampu untuk simpan apa yang aku rasa. Aku sedih dgn tindakan yang kau lakukan. Aku sedih dgn sikap kau. Aku umpama tidak wujud dalam diri kau. Aku mcm bukan sahabat kau seperti yang kau perkatakan selama ini. Macam tiada guna ni wujud dalam hidup kau. Aku juga mampu untuk menemani kau dikala kau dalam kesusahan. Susah sangat ke kau nk percaya? Aku berdoa agar ALLAH lembutkan hati kau. Agar ALLAH lindungi kau. Agar ALLAH tunjuk kan kau jalan yang benar untuk kau meneruskan perjalanan kau nanti. AMIN. Dan tidak dinafikan, aku rindu kau kau. Aku rindu kau yang sentiasa berada disamping aku :'( k, bye.

Wthlove,
MunirahOthman

Wednesday, 11 January 2012

Tiada tajuk #1

Ya ALLAH, kau lindungi lah dia. Kau lembutkan lah hati dia ya ALLAH. Kau beri lah ketenangan jiwa kepadanya ya ALLAH. Kau beri dia petunjuk jalan yang benar dan diredhaimu ya ALLAH. aminn

Thursday, 5 January 2012

Birthday aku dan hadiah yang unik

Assalamualaikum,

Okay, ini first entry aku untuk 2012. ehee Even baru beberapa hari bertemu 2012 tapi dh banyak perkara yang best jadi dalam diri aku. Okay, thanks :) tujukan kat siapa pun aku taktau. haha sbb ramai buat hati aku gembira even hati aku kecewa, remuk, parah lagi retak. *okay jangan nk nmpak terok sgt* ehee

Ehem ehem, 2nd january aritu berlangsungnya birthday aku. HAHA Okay aku dh 20. Kau dah? belum kan? haha sila jealous :) ehee. BAJET! Alright, birthday aku takda la sampai nak berpartyyy ke ape kan. Tapi cukup la bila semua family and family mak sedara aku semua ada nak sambut hari kelahiran aku. TERIMAAA KASIH SEMUAAA :) sayang semua. ehee Dah agak da diorang nak smbut. Sbb awal2 lagi aku dh ternampak kek yang kunon2 dinyorok kan. bahaha aku sndiri yg buat bnda surprise jadi tk. hee

Okayy, hadiah? Semakin umur meningkat semakin kurang lah hadiah kita dapat, haha itu kesimpulan yang dapat aku buat :) Itu semua tak penting. Orang dh ingat birthday aku pun dh okay. hee kepada yang dh berjanji tu nk bg hadiah, sila tunaikan janji anda. BAHAHA :)

.. Thanks Mama, Baba, Abg, Kak sara & abg aiman (bakal abg ipar) sbb beli kan ya kek. Thanks jugak kat adik musyuk aku sbb bagi ya baju FOS. Even kantoi harga baju tu :) Thanks kak along sbb belikan ya baju UNIQLO. hihi Baru mcm nak cuba2 shopping sana tapi dh dapat baju pulak. So takyah la kan. haha merasa sekali dah la. JIMAT! :) hee Thanks jugak kat mamaya sbb bagi ya RM**** sebagai hadiah. hikhik Thanks kat kak fizan sbb bagi mun frame yang comel sbb ada gmbar mun yang comel :D hahaha *tampar skrang* Tak lupa jugak dekat abg berjambang sbb bagi hadiah yang sgt unik :) Thanks again semua!

HADIAH-HADIAH YANG COOL :) ehee

Hadiah yang comel dari kak fizan :) 
Baju FOS dari adik musyuk!
Baju UNIQLO bunga bunga yang comel jugak :) hihi
hadiah unik dari abg berjambang yang awesome! hee TERIMA KASIH :) Kita seronok! haha

Wthlove,
MunirahOthman